1200 õpilasega vahetuskool!

1200 õpilasega vahetuskool!

Õpin Saaremaal, Leisi Keskkoolis 8.klassis ja käisin vahetuses Harjumaal asuvas Jüri Gümnaasiumis, kus ma veetsin 2 nädalat.
Soovisin vahetusse minna, kuna tahtsin teistsugust koolielu proovida, teada, kuidas 1200 inimesega koolis õpitakse (kodukoolis saaremaal 153õpilast) ja teistsuguste, võõraste, inimestega tuttavaks saada. Kui pühapäeva õhtul Saaremaalt sõit Tallinna poole algas, siis hakkasin alles mõtlema, kuhu ma lähen ja äkki ei võeta mind klassis omaks ning kõik ei lähe nii plaanipäraselt, kui ma olen lootnud.
Koolimaja uksest sisse astudes olin ikka väga närvis, aga leidsin klassi kergelt üles, klassikaaslased võtsid mind paremini omaks, kui ma arvasin. Enamus ajast ma ei saanud nendega kaasa töötada, kuna mul polnud õpikuid. Klass oli teistsugune kui meie oma koolis ja ka õpetajad. Jüri Gümnaasiumis õpiti teistsuguse õppeprogrammi järgi ja kõik oli teistmoodi, mille pärast ma ka sinna läksin.
Halb selle kõige juures oli see, et jäin oma kodukooli õppeprogrammist maha, aga see on juurdeõpitav ja sellega pidin varem ka arvestama. Klass, suur kool ja õpetajad olid kõik väga toredad. Ööbisin vahetusperioodil enda sugulaste juures, minu vahetusperioodi lihtsustas see, et ma ei pidanud muretsema busside pärast, vaid sain lihtsalt kooli.
Kui ka Sinul on soov vahetusse minna, teist koolielu proovida ja oma koolist vaheldust saada, siis kindlasti mine ja osale õpilasvahetuses!
Tahaksin ka järgmisel aastal kuhugi minna, aga ma ei tea veel kuhu. Aitäh Jüri Gümnaasiumile, et te mind nii kenasti vastu võtsite. Aitäh minu kodukoolile Leisi Keskkoolile, et te mind õpilasvahetusse lubasite. Aitäh ka minu sugulasele, kes mind enda juures majutas!

Aveli Kane
Pole kommentaare

Kommenteeri